Buiten mijn comfortzone: een fleurig gestreepte Wallys

De nieuwe FibreMood staat weer vol pareltjes en de collectie zomerstofjes was nooit mooier en vrouwelijker. Het kriebelde dus om aan te slag te gaan met een patroontje uit het nieuwe magazine en met een stofje uit de winkel van de charmante Svenja, Toverstof.

© Moors M - 6U6A7745.jpg

De Wallys trok meteen mijn aandacht. Een wikkelblouse met lange riem, niet-te-diepe V-hals en modieuze pofmouwen, daar kan je werkelijk alle kanten mee uit. Bij Toverstof werd mijn oog getrokken naar een vloeiende crêpe met blauw-witte strepen en grote bloemen. Toch twijfelde ik zowel aan het patroon als aan de stof. Beide waren vér uit mijn comfortzone.

© Moors M - 6U6A7702

Omdat ik er bleef naar kijken, telkens terug naar die crêpe getrokken werd en Svenja me bezwoor dat de kleuren ideaal waren voor mij, nam ik de prachtige stof mee naar huis en ging ik vol goede moed aan de slag met het patroon van de Wallys. Als je gokt, kan je best groot inzetten, toch?

© Moors M - 6U6A7643

De matentabel twijfelde tussen maatje 34 en 38. Aangezien ik meestal kledingstukken moet versmallen, gokte ik erop dat mijn buste niet zo groot is dat de blouse bovenaan niet zou passen en ging ik voor de kleinste maat. Dankzij de handige stap-voor-stap geïllustreerde handleiding in het boekje had ik geen enkel probleem om de blouse in elkaar te steken. Bij twijfel kon ik de tekst ook nog online raadplegen, maar eigenlijk was dat enkel nodig voor de mouwsplit.

© Moors M - 6U6A7856

Veel moest ik niet veranderen aan het patroon. De riem aan de overslag maakte ik 60 in plaats van 108 cm lang, aangezien ik die niet rond mijn lichaam moet wikkelen en ik geen beenlange sliert of een grot strik wilde.

© Moors M - 6U6A7776

Aan het einde van de rit, fier op de manier waarop ik mijn manchetten had aangezet, paste ik de blouse. Ik vond de mouwen -door de lange manchetten- toch nét te veel poffen. Ik haalde ze er dus terug af en testte de nieuwe lengte met een boordje. Het resultaat beviel mij en ik besloot het zo te houden. Geen chique manchet aan mijn Wallys, maar twee eenvoudige polsboordjes. Zo valt de mouw voor mij perfect!

© Moors M - 6U6A7805

Omdat zo’n model je taille mooi in de verf zet en ik mijn broeken meestal laag op de heupen draag, besloot ik ook een nieuwe broek te maken. Sinds ik de Bertha voor het eerst maakte, is mijn broekenangst helemaal weg. Ik kocht een donkerblauwe strechjeans op het Stoffencircus die perfect past bij de crêpe. Mijn nieuwe Bertha maakt het plaatje helemaal af.

© Moors M - 6U6A7765

Toch wringt het… De fleurige stof, daar ben ik intussen verliefd op geworden, het patroon is ideaal maar desondanks weet ik niet of deze blouse iets voor mij is. Ik overweeg ze zelfs weg te geven. De rug, de mouwen, de lange riem… allemaal heel mooi. Maar door de overslag aan de voorkant vind ik de voorkant nét iets te druk. Buiten mijn comfortzone…

© Moors M - 6U6A7865

Wat denk jij? Iets voor mij of toch liever niet?

© Moors M - 6U6A7748

Tot snel,
Lieve

41 gedachten over “Buiten mijn comfortzone: een fleurig gestreepte Wallys

  1. Die broek is alvast prachtig. Ik begrijp je gevoel bij de blouse, ik vind het ook altijd vreemd om zoiets te dragen. Het staat je wel heel goed en de foto’s bewijzen dat!

    Like

  2. Wat een prachtige outfit !!
    De Wallys staat je perfect, zeker niet te druk. En heel goed opgelost met het striklint en de polsboorden…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s