Heerlijk ingewikkeld – de Kielo Wrap Dress van Named

Wat doe je aan voor een huwelijksfeest? Sinds jaar en dag vind ik die beslissing telkens weer moeilijk. Natuurlijk wil ik feestelijk en elegant voor de dag komen, maar als er geen dresscode op de uitnodiging staat, is het toch moeilijk in te schatten welke outfit de juiste is. Je wil niet in je dagelijkse plunje opdagen, maar niets is vervelender dan overdressed te zijn.

© Moors M - 6U6A9667.jpg

Op de uitnodiging van Annelies en Lieven stond wél duidelijk aangegeven wat de dresscode was: avondkledij. Dat ik in het lang zou gaan, daar was dus geen enkele twijfel over. In mijn kast hing enkel een lang donkergrijs zijden kleed dat in de mode was toen ik zo’n jaar of 18 was en nog naar studenten-galabals ging. Het was dus hoog tijd om er zelf eens eentje te maken.

© Moors M - 6U6A9533

De Kielo Wrap Dress van Named stond al meer dan een jaar op mijn ‘misschien’ lijstje. Ik vond het idee achter het ontwerp schitterend, maar ik vroeg mij af of de speciale vorm van de rok mijn troeven wel in de verf zou zetten. Met andere woorden: ik dacht dat ik er dik zou uitzien.

© Moors M - 6U6A9608

Toch bleef ik de jurk vanuit mijn ooghoeken volgen en bewonderde ik de foto’s van andere naaisters telkens weer. Het moest nu maar eens gedaan zijn met twijfelen: ik klikte het PDF patroon in mijn winkelmandje en liet het op A0 formaat printen bij Copy Cad.

© Moors M - 6U6A9572.jpg

Mijn ventje keek bedenkelijk toen ik hem over mijn plan vertelde. Hij heeft bepaalde ideeën hoe zo’n avondjurk eruit moet zien en die kwamen niet overeen met de mijne. Toen ik thuis kwam met een prachtige, vloeiende, oudroze stof met glittertjes dacht hij er het zijne van. Toch zette ik koppig door! De jurk maakte ik tijdens een naaidate met mijn zus en vanaf het eerste moment ging het mis. Ik vond de stof moeilijk hanteerbaar: ze bewoog alle kanten uit en de lurex draadjes bleven constant haken in mijn ondertransport. Ik vloekte heel wat af.

© Moors M - 6U6A9513

Aan het einde van de rit stond ik in mijn jurk voor mijn zus… toen ze bedenkelijk zei: “Lieve, je hebt nu niet veel om te verbergen, maar in die jurk zou ik toch écht niet buiten komen”. Een blik in de spiegel bevestigde wat ik vreesde: de stof was doorzichtig. Gelukkig had ik mooie lingerie aan, want anders stond ik in mijn blootje.

© Moors M - 6U6A9603

Een week voor het huwelijk moest ik dus in extremis op zoek naar nieuwe stof voor mijn jurk. De paniek sloeg toe, zeker omdat ik al mijn favoriete stoffenwinkels al had afgelopen! Mijn ventje was zo lief mij na het werk op te pikken in de Koninklijke Militaire School en samen gingen we naar Stoffen Van Leuven in Wetteren. Gelukkig vond ik daar deze prachtige petrolkleurige crêpe van Stiched by You.

© Moors M - 6U6A9506.jpg

De mooie stof was een droom om te verwerken. De jurk op zich is ook écht niet moeilijk. De handleiding is in het Engels, maar de illustraties laten niets aan de verbeelding over. Bovendien is het geen ingewikkeld patroontje. Een voor- en achterpand en twee stukjes riem… meer heb je niet nodig om tot een leuk resultaat te komen. Ik veranderde niets aan het ontwerp, al maakte ik -op aanraden van mijn ventje- de loopsplit wel zo’n tien centimeter hoger. Geen overbodige luxe.

© Moors M - 6U6A9649

Of ik schitterde op het trouwfeest? Geen idee… veel complimenten kreeg ik jammer genoeg niet (en daar hoopte ik natuurlijk wel een beetje op), maar ik voelde mij wel heel feestelijk en elegant in de jurk en bombardeerde deze Kielo meteen tot mijn all time favourite!

© Moors M - 6U6A9568

Tot snel,
Lieve

PS: Beniewd naar de basisvorm van de jurk? Ik vergat de foto te maken, maar hieronder zie je heel goed hoe de jurk is samengesteld.

07-035-Kielo

 

24 gedachten over “Heerlijk ingewikkeld – de Kielo Wrap Dress van Named

 1. Ik vind het een super mooie jurk! Wel even spannend, een week voor de trouw! De kleur van de stof staat je trouwens ook beeldig. Heel geslaagd!

  Like

 2. Heel mooie jurk! Ik zag het patroon ook al, maar zag het precies niet zitten om er zelf aan te beginnen. En ik vraag me nu echt af of dat het huwelijk van mijn collega Annelies was. Zij trouwde eind juni ook met een Lieven 😉

  Like

 3. Al dat twijfelen was dus helemaal niet nodig! Het is heel mooi geworden! Ik twijfel ook al lang over deze jurk, maar het schrikt mij af dat je zoveel stof nodig hebt voor deze jurk…

  Like

 4. Prachtige jurk! Volg ze ook al een tijdje en ‘k heb ook nog steeds twijfels of deze mij zou staan. ‘K ben dan ook niet super slank en heb ook nog een buikje 😩. Jullie zijn dan ook nog knappe jonge dames en ‘k ben al wat ouder. De twijfels zullen nog even blijven hangen vrees ik.

  Like

 5. Een prachtige jurk, ideaal voor een trouwfeest! Ik heb het patroontje vorig jaar al aangekocht, maar twijfel nog, om dezelfde reden als Marina. Misschien toch maar eens proberen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s