Een pluizige Erin

Nu de weergoden officieel de tropische temperaturen beu zijn, wordt het stilletjes aan tijd om onze zelfgemaakte garderobe voor te bereiden op een nieuw hoofdstuk: de herfst. 

We moeten beginnen aan broeken, topje, kleedjes met lange mouwen… en truien, niet te vergeten! Ik had vorig jaar op een Stoffen Spektakel een coupon gekocht van een fluffy tricot in een prachtig blauw, maar was onzeker wat ik ermee zou doen. Toen Lieve me voorstelde om mee te doen aan de linkparty van Fibre Mood en ik de Erin trui zag, wist ik onmiddellijk in wat ik mijn pluizig stofje wou transformeren.

Erin is een heel simpel truipatroon met een ronde hals waarvan je de mouwen kunt afwerken met een elastiek in de mouw of zonder. Mijn harige tricot was niet rekbaar genoeg om mijn mouwen af te werken, dus een brede elastiek erin naaien was de betere optie. Ik heb even getwijfeld om boordstof te gebruiken, maar dit blauw is niet makkelijk te combineren met een andere kleur. 

© Lieve Deduytschaever 190901 06

Het is mijn eerste trui met een ronde hals die ik maak. Ik ben gek op een V-hals maar warm is dat niet echt in de winter, zelfs als je er een sjaaltje op draagt. De Erin was hier een goed alternatief voor. Ik vreesde een beetje voor de halsafwerking met elastisch biais. Ik ben daar niet echt goed in en een slordig afgewerkt biais aan de hals valt op… Daarnaast is het zo‘n pluizig stofje de hemel om te dragen maar de hel om los te tornen. Dus besloot ik de biais vanbinnen vast te maken. Als mijn stiksel aan de hals dan niet mooi recht zit, zie je dat toch niet met de haartjes.

© Lieve Deduytschaever 190901 03

Omdat Erin maar uit drie patroondelen bestaat, is de hals feitelijk de moeilijkste stap. Na die hindernis was Erin snel een feit. De maat zit me als gegoten.  

© Lieve Deduytschaever 190901 07

Maar toen ik de trui voor het eerst aantrok, schoot er maar een gedachte door mijn hoofd: “Ik ben het Koekiemonster”. Door het gebrek aan een tekening in mijn tricot, doet de voorkant wat geblokt aan. Met een coltrui of sjaaltje zoals Lieve mijn naaimaatje/fotografe/stylist voorstelde, is dat snel opgelost. Maar een stofje met een tekening is misschien wel een betere optie.

Verder is mijn Erin zo zacht en zit hij zo heerlijk dat ik er heel blij mee ben. Om te poseren was ie verschrikkelijk warm maar voor de koude dagen is-ie net goed.

© Lieve Deduytschaever 190901 09

Ben jij al begonnen aan de herfstoutfits? En staat er ook een trui op de planning? Laat het me weten.

Tot schrijfs,
Margot

11 gedachten over “Een pluizige Erin

  1. Super leuk! Ik ben zelf een enorme kou kleum en heb al 3 sweaters gemaakt en ook al gedragen. Ik vind het model prima. De stof heeft idd niet meer nodig. Je lijkt zeker op koekie-monster, maar vind hem werkelijk super leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s