Getest en goedgekeurd: de Camelia Dress van Designer Stitch

Nog tijdens de test voor de Allie Wrap Skirt was Anne op zoek naar testers voor een nieuwe jurk. Ik stelde mij kandidaat en -al was ik niet zeker dat ik mocht testen- kocht al een prachtige viscose-tricot met blauwe bloemen in de laatste solden van Stoffen Van Leuven. Zo graag wilde ik deze jurk maken!

© Moors M - 6U6A2209

De Camelia is dan ook helemaal mijn ding. Het is een elegante overslagjurk met plooien in de taille, waarvan de asymmetrische zoom net op kniehoogte valt. De jurk heeft een heel mooi, sexy decolleté waardoor ik even twijfelde om mij kandidaat te stellen voor de test, maar bij de juiste gelegenheid kan een beetje inkijk best, niet? Ik maakte een vreugdedansje toen Anne mij liet weten dat ik de mouwloze versie mocht testen.

© Moors M - 6U6A2313Bij de start kreeg ik alsnog serieus last van drempelvrees. Designer Anne staat erop dat we een testversie maken, zodat we de juiste aanpassingen kunnen doen en de jurk aan het einde van de rit perfect past, maar ik ben daar nooit echt happig op. Misschien zie jij het anders, maar ik vind een testversie meestal stofverspilling. Ik hoopte dus dat mijn ‘test’ meteen perfect zou zijn…

© Moors M - 6U6A2332

Bij heel wat patronen heb ik wat te veel stof heb ter hoogte van mijn onderrug. Ik moest dus voor de Camelia een ‘sway back’ (holle rug) aanpassing doen om dat teveel te vermijden. Ook daar was ik een beetje huiverachtig voor. Gelukkig staat het op de site van Designer Stitch heel mooi uitgelegd hoe dat moet. Ik nam drie centimeter weg aan de middenrug en hoopte op het beste.

© Moors M - 6U6A2300.jpg

Dankzij de goed geïllustreerde stap-voor-stap handleiding die bij het patroon hoort, ging het naaien heel vlot. Er zitten een paar figuurnaden verwerkt in het patroon en in de taille wordt de stof in plooien gelegd, maar verder heb je geen moeilijke technieken nodig om tot een schitterend resultaat te komen.

© Moors M - 6U6A2245

De pasvorm van deze jurk is subliem. In het testerspanel zaten dames van elk kaliber en iedereen staat prachtig met dit model. Dankzij de overslag en de plooitjes in de taille, camoufleert de jurk probleempjes in die zone. Prachtig toch?

© Moors M - 6U6A2222.jpg

Zeggen dat ik verliefd ben op mijn jurk, is een understatement. Ik kan haast niet wachten tot de volgende zonnige dag, zodat ik kan pronken met deze chique, elegante Camille. Mocht de nazomer op zich laten wachten, ga ik ze zeker dragen met een jeansvestje erop. Iets minder chique, maar even mooi. Ergens in mijn te volle naaiplanning staat bovendien een versie met lange mouwen in stretch velours… dat lijkt me ideaal voor de feestdagen.

© Moors M - 6U6A2320.jpg

Wil jij zelf aan de slag met dit schitterend patroon? Tijdens de lanceringsweek geniet je van de promotieprijs van 8,95 euro, dus haast je om het in je winkelmandje te klikken. Ik ben benieuwd naar jouw versie!

Cover patroon

Tot snel,
Lieve

11 gedachten over “Getest en goedgekeurd: de Camelia Dress van Designer Stitch

 1. Leuke jurk! Goeie foto’s ook weer – dat doen jullie altijd zo goed 🙂 Volgens mij staat het jurkje heel leuk met een spijkerjasje erop. Ik vraag mezelf altijd af hoe zoiets mij zou staan – ben stevig en het zit vooral op mijn buik. Heb jij foto’s van patroontesters gezien met zo’n figuur zoals ik heb?

  Like

  1. Bedankt voor de complimentjes! Op de site van de designer worden alle testers voorgesteld. Bij het patroon staan ook hun foto’s. Daar vind je zeker iemand met een gelijkaardig figuur. Maar ik heb het idee dat deze jurk echt iedereen flatteert!

   Like

 2. echt leuk geworden en inderdaad af en toe mag je wel eens pronken met wat je hebt, volgens mij vond uw fotograaf dat ook wel extra leuk 😉 (de mijne zou toch wat extra detailfoto’s genomen hebben :-p )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s