De tassenparel bis – Mijn Tas 2

Dat ik een gepassioneerde tassenmaakster ben, dat weet je natuurlijk al. Het mag dan ook geen geheim zijn dat ik een aantal tassenboeken in mijn verzameling heb. Naast de klassieker ‘Mijn Tas‘ en opvolger ‘Mijn Designertas‘ staat ook ‘Mijn Tas 2′ van Elisanna & Fynn in mijn kast te blinken. Al is het boek al bijna versleten van het vele gebruik, het haalde nog nooit onze blog. Hoog tijd om dat te veranderen!

Waar je in ‘Mijn Tas’ vooral klassiekere basismodelletjes vond, vind ik ‘Mijn Tas 2’ wat specialer en moderner, met heel wat leuke fournituren waardoor de tassen heuse eyecatchers zijn. Heb je nog nooit gewerkt met holnieten of lederen riemen? Dan is dit boek echt een must-have! Niet minder dan 12 concepten en 24 uitvoeringen telt het boek, met telkens een uitgebreide geschreven en foto-handleiding.

In het eerste hoofdstuk van het boek krijg je uitleg over de te gebruiken stoffen en verstevigingen. Aan het einde van het boek vind je technieken om elke tas écht de jouwe te maken. Wil je een rits toevoegen, weet je niet hoe je tassenband moet bevestigen, wil je biaislint maken of een binnenzak in de voering? Dat vind je in dat laatste hoofdstukje! Echt waar, elke tassenleek brengt deze tassen tot leven dankzij de uitgebreide uitleg!

Deze tassenparel is prachtig geïllustreerd, zodat het naast een praktische handleiding ook simpelweg een mooi feel good boek is. Zelfs als ik het gewoon doorblader, krijg ik inspiratie en voorpret. Eentje om te koesteren!

Benieuwd wat ik maakte uit ‘Mijn Tas 2’? Ik deed een Maurice toilettas cadeau aan iemand die Michael en mij heel dierbaar was en waarvan we afscheid moesten nemen. Voor mezelf maakte ik een Renée, heel tof uit een lap zetelstof. Die tas gebruik ik als ik onder de middag iets ga eten op het werk. Mijn neefje Wolf kreeg een Oscar rugzak, die hij nog steeds overal heen meesleurt… en mijn papa kreeg voor kerst een Maurice weekendtas. Ja, dit boek kwam me al goed van pas!

Tot snel,
Lieve

Mijn Tas 2
12 concepten, 24 uitvoeringen

Auteurs: Sofie DuronNathalie Charlier
Elisanna & Fynn

ISBN: 9789089246691 
216 pagina’s
Verkoopprijs: € 24,99

3 gedachten over “De tassenparel bis – Mijn Tas 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s