De Dicky Collars: een verhaal zonder einde en een give-away

DesignerStitch blijft verrassend uit de hoek komen. Deze keer geen stijlvolle rok of sexy jurkje, maar iets waarvan ik nooit wist dat ik het nodig had: een kraagje!

Doordeweeks kleed ik mij meestal vrij eenvoudig. Een trui en een -tegenwoordig vaak zelfgemaakte– broek, een sjaaltje erop en ik ben klaar om de deur uit te gaan. Ik hou van truitjes en cardigans met een V-hals, omdat die een iets eleganter silhouet scheppen, maar ik heb het vaak koud met een blote hals. Mijn man is echter geen fan van mijn sjaaltjes.

Het is net of designer Ann met mijn ventje samenspant, want zij ontwierp een hele reeks toffe kraagjes in talloze stijlen. Je kan kiezen tussen niet minder dan zeven verschillende kraagjes. Zo vind iedereen er wel eentje dat helemaal haar ding is!

Om te beginnen koos ik voor een klassieke kraag met staander, omdat ik nog niet zeker weet of ik wel sta met de andere kraagjes. Je hebt helemaal niet veel stof nodig voor zo’n kraagje, dus ik ging in mijn restjesbak op zoek naar het ideale katoentje. Ik had nog wat over van de voering van mijn prachtige Linna mantel (al zeg ik het zelf) en dat stukje leek mij ideaal voor mijn eerste poging.

Al ben ik geen grote held als het aankomt op kragen en knoopsgaten, dit was een van de leukste projectjes van de laatste maanden. De stap voor stap geïllustreerde handleiding loodste mij vlot naar het perfecte eindresultaat.

Raar maar waar, van dit kraagje werd ik in een mum van tijd happy. Het is een snel-klaar projectje en heel leuk om te doen. Al heb ik wel al eens hemden gemaakt, zelden was ik zo tevreden van het resultaat, want ik wist op voorhand altijd dat ik de bloes niet vaak zou dragen. Ik hou namelijk niet zo van geweven stoffen omdat die zo veel kreuken. Bij dit kraagje is dat totaal anders. Het heeft alle voordelen van een bloes zonder de nadelen. Zo volgen er nog een hele hoop, zeker weten!


Gratis patroon en give-away op Instagram

Wil je ook aan de slag met dit heerlijke patroontje? Dat kan!

1) Schrijf je je voor 26 oktober in op de nieuwsbrief van Designer Stitch, dan krijg je het patroon helemaal gratis!

2) Vanaf woensdag 27 oktober is het patroon gedurende 5 dagen – tot 31 oktober – met korting te koop bij Designer Stitch.

Maar er is meer… Om de release van het Dickey Collar-patroon van Designer Stitch te vieren, mag ik een patroon naar keuze van DS weggeven op Instagram.

Wat moet je doen om kans te maken op dat gratis patroon?
⭐ Volg @girlsinuniformblog en @designerstitch op Instagram
⭐ Abonneer je op de Designer Stitch-nieuwsbrief
⭐ Reageer onder het Insta-bericht met de naam van het patroon dat je graag zou willen winnen
⭐ Tag een vriend(in) voor meer kansen

Deelnemen kan tot dinsdag 26 oktober.


Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “De Dicky Collars: een verhaal zonder einde en een give-away

 1. Mooi genaaid ! Toppie voor kraag en knoopsgaten !
  En een goede oplossing voor wie vaak last heeft van kou aan de hals.
  Dat heb ik niet ; integendeel.
  Zulke kraagjes lokken bij mij een glimlach uit. Een jeugdherinnering. Want in de jaren 60 van de vorige eeuw waren zulke kraagjes ook in. Ik haatte ze….want ze kropen altijd vanonder mijn trui vandaan.
  Dus : tip van een ex-kraagjesdraagster in illo tempore ; maak de schouderdelen en het voorpand voldoende ruim, zodat die stukjes kraag niet van onder de V-hals komen piepen.

  Like

 2. Wat leuk!! Ik had het er pas over met een vriendin. Ze wil ook graag zo’n kraagje. Nu heb ik nog nooit knoopsgaten genaaid dus…. Maar heb nu al zin in woensdag de 27e! Bedankt voor de tip.

  Like

 3. Oh, zo’n leuk kraagje en ondertussen geraakt je overschottenbak leeg. Een grote en goeie aanrader! Als kind droegen wij die ook maar dan met elastiek onder onze armen omdat ‘t kraagje niet omhoog zo kruipen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s