Een Alpha voor Wolf

Als mijn neefjes mij vragen om een verjaardagscadeau voor hen te maken, ben ik een gelukkig mens. Wolf werd vorige week 16 jaar en hij wilde graag een sweater voor zijn verjaardag. Aan de hand van zijn beschrijving koos ik de Alfa uit I Love Sweaters & Hoodies, een hoody met buidelzak.

Omdat we elkaar sinds de start van de Corona-epidemie niet zo vaak meer zien, liet ik Wolf online stof kiezen bij de Stoffenstraat, waar ze heel veel keuze hebben in uni sweaterstoffen. Hij koos een dikkere sweater in de kleur ‘sigaar’. Herfstkleuren zijn niet zo mijn ding, maar ‘klant is koning’, dus kocht ik zonder tegenspartelen de (boord)stof, koordjes en koordstoppers voor zijn Alfa.

Mijn zus, de mama van Wolf, had de sweater onlangs voor Wolf gemaakt, dus kon ik het uitgetekende patroon van haar lenen en moest ik zelf niet meer tekenen. Zalig toch? Ik ging gezwind aan de slag met de sigaarkleurige sweaterstof, maar merkte dat ik niet blij werd van naaien in een kleur die ik écht niet graag zie. Ik voelde dat ik er stress van kreeg en mijn decovitje vaker dan anders moest gebruiken. Op dat moment besliste ik dat ik dat niet meer doe: ik naai voor mijn plezier, en al wil ik natuurlijk de smaak van de vragende partij respecteren, volgende keer vraag ik vriendelijk om een andere kleur te kiezen.

De aandachtige lezer zal zich afvragen of ik de kleur niet al twee keer verkeerd heb benoemd. De sweater op de foto’s is inderdaad niet ‘sigaarkleurig’. Dat heb je goed gezien! Het verhaal kreeg namelijk een staartje…

Toen de sigaarkleurige Alfa bijna klaar was, had ik toevallig mijn zus aan de lijn. Omdat ik vertelde dat ik de buidelzak en de kap nog zelf had moeten tekenen, besefte Elke ineens dat ze mij het damespatroon van de Alfa had meegegeven… Wolf pas intussen al lang niet meer in een damesmaatje M, maar ik had de fout niet opgemerkt. Raar maar waar: ik was opgelucht dat ik de verkeerde trui gemaakt had. Door de tegenzin waarmee ik hem maakte, had ik ook niet veel plezier meer in het cadeautje.

Het was op meer dan één vlak een geluk bij een ongeluk, want zo konden mijn zusje en ik nog eens samen naar een stoffenwinkel om nieuwe sweaterstof te kopen. We trokken naar de Stoffenkamer, waar we gezellig samen stoffen shopten. Elke kocht een paar stofjes voor kussens en ik nam een prachtige viscose mee voor een rok. Maar dat is een ander verhaal… Voor haar oudste zoon koos mijn zus deze keer een lichtblauwe sweater- en boordstof van FibreMood. Een stof waar ik meteen vrolijk van werd!

Het gevoel tijdens het naaien was totaal anders. Deze kleur bracht mij rust en plezier tijdens het naaien, en toen de trui klaar was, was ik fier op mijn werk. Dit was een cadeautje dat ik met een warm hart aan mijn petekind kon geven. Ik was ook niet zo onzeker of hij het mooi zou vinden, want mijn gevoel zat 100% goed.

Op de dag van het verjaardagsfeest hadden Michael en ik met Wolf afgesproken in een park in Gentbrugge. Een cadeau van mij is een beetje een vergiftigd geschenk… want ik vraag steeds om een fotoshoot te doen, nog voor de ‘ontvanger’ het kledingstuk gedragen heeft. Zo ben ik zeker dat, in dit geval, de sweater in perfecte staat op de foto staat. Gelukkig had Wolf er niets op tegen, en poseerde hij als een volleerd fotomodel.

Wat ben ik blij dat ik een trui mocht maken voor deze prachtkerel!

Tot snel,
Lieve

12 gedachten over “Een Alpha voor Wolf

  1. Een heel groot compliment als een 16jarige vraagt om een zelfgemaakte sweater.
    Maar als ik dan het resultaat zie, dan snap ik waarom deze bijna volwassen jongeman voor een zelfgenaaide sweater kiest. Zoals tante ze naait….kan hij ze nergens in de winkel kopen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s