Overstag voor overslagjurk Savannah

Hoeveel zelfgemaakte kleedjes heb jij in je kast hangen? Ik durf ze niet te tellen, maar er zijn er al heel wat van onder mijn naaimachine gerold. Toegegeven, met wisselend succes en… het ene jurkje is het andere niet. Ik ben gek op nauwaansluitende kleedjes maar ze vormen een praktisch probleem op de fiets. Ik hou ervan om ook op koudere dagen een jurk aan te trekken, dus ik heb nood aan een hele resem van vormen met mouwen, nauwaansluitend , A-lijn, … noem maar op.

Maxijurken vind ik heerlijk, zolang ze maar geen tent zijn of te bohémien. Wat een geluk toen ik zag dat dat mijn favoriete stoffenwinkel Mare Karo nu ook met een eigen patroonlijn én stoffencollectie kwam, Atelier Jupe. Hun Savannahjurk trok meteen mijn aandacht. Een lange overslagjurk die vooraan korter is en mooi valt. Ideaal voor de herfst, maar met een paar laarzen en leuk jasje ook nog leuk voor de iets koudere dagen. De donkerblauwe bloemenviscose leek me ideaal voor Savannah. Fleurig genoeg en toch al in najaarsmodus.

Het was de eerste keer dat ik met een patroon van Atelier Jupe aan de slag ging en het is altijd een beetje afwachten of ik de naaibeschrijving vlot kan volgen. Ik had het het papieren patroon gekocht omdat ik een boekje met naaibeschrijvingen toch makkelijker vind dan op een scherm te zitten scrollen. De stappen zijn duidelijk uitgelegd en met de tekeningen erbij lukte het vlot.

Het resultaat mag er wezen. Een comfortabele jurk die toch nog elegant is en zich makkelijk laat combineren. Ik had initieel de mouwen van Savannah verlengd om ze nog iets ‘winterser’ te maken, maar na overleg met de girls heb ik ze toch weer ingekort.

Met Lieve trok ik voor onze foto’s nog eens naar de Mechelse Kruidtuin om op een brugje mijn Savannah te showen. Het was nog niet te koud dus een paar sneakers was voldoende, maar met laarsjes eronder werkt het ook.

Ik kijk al uit naar mijn volgende projectje van Atelier Jupe. Ik heb nog een paar van hun patroontjes gekocht, dus zodra ik tijd en stof heb, vind je ze terug op onze blog.

Heb jij zo’n winters jurkpatroontje dat je erg graag gebruikt? Laat het me weten, ben benieuwd naar jullie najaarstoppers.

Tot schrijfs,

Margot

4 gedachten over “Overstag voor overslagjurk Savannah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s