Jeans in stijl – de lange Riva rok van Bel’Etoile

Mijn testversie van de Riva rok was een (verlengde) korte versie, maar eens ik zeker was van de pasvorm, durfde ik ook de lange rok te maken. Ik had nog een mooie lap lichtblauwe jeans van Editex liggen, een rest van een Knip vestje. Perfect voor een leuke lente-Riva, een patroon van Bel’Etoile!

Van mijn korte zwarte Riva had ik onthouden dat ik niets moest veranderen aan de pasvorm. De rok zit iets lager dan het middel en rust meer op de heupen dan dat hij aansluit in de taille. Een pasvorm waar ik helemaal wild van ben, omdat de rok niet spant op de buik. Maaaar… ik was vergeten dat ik een testversie had getekend die nog iets minder wijd was op de heupen en dat ik bij mijn zwarte versie iets meer naadwaarde had geknipt. In het uiteindelijke patroon werd dat nog aangepast, maar ik was dat dus vergeten. Bij een eerste pas geraakte mijn rits nauwelijk dicht. Oeps.

Gelukkig kon ik de rok wat uitnemen in de figuurnaden voor en achter, dus het euvel was snel opgelost. Maar ik heb meteen het patroon aangepast, zodat ik dezelfde fout niet meer maak. Verder verhuisde ik de blinde rits opnieuw naar de rechter zijnaad. Dat ben ik gewend van mijn broeken en ik vind het fijner dan een rits op de rug, die ik altijd toch een beetje voel zitten. Meer aanpassingen hoefde ik niet te doen.

Net als bij mijn eerste Riva koos ik voor versie met zakken. Ik gebruik die eigenlijk zelden, maar ze geven een iets professionelere look aan mijn rok en heel af en toe kan ik er mijn GSM of een zakdoekje in kwijt. Ik vind het ook mooier, de belangrijkste reden om de zakken te naaien. En wees eerlijk… zoveel extra werk of moeilijkheid is dat ook niet hé?

Ik combineerde de rok met de Camellia top van Sola Patterns, die je al verschillende malen zag passeren op de blog. Weet je dat ik zelfs een versie liggen heb die jullie nog niet gezien hebben? Het is met vlag en wimpel mijn favoriete zomerse patroon voor een top. Jammer genoeg bestaat Sola Patterns intussen niet meer, want ze hebben een aantal hele mooie patronen ontworpen. Het lijkt mij een hele competitieve wereld, die van patroondesigners.

In eerste instantie droeg ik klassieke, oudroze pumps onder de rok, dat kan je zien op de eerste foto. Vóór Corona koos ik haast altijd voor elegant schoeisel, maar sinds we jarenlang veel minder buiten kwamen, ben ik overgestapt op iets comfortabeler. Al ben ik nog wat huiverig om een rok met sneakers te combineren, ik volgde het voorbeeld van Isabel van Bel’Etoile en vind de combinatie wel tof. Wat denk jij?

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Jeans in stijl – de lange Riva rok van Bel’Etoile

Geef een reactie