Mijn lieve Hanna

Toen See You at Six in 2016 de superschattige roze viscose-met-streepjes op de markt bracht, was ik meteen verkocht. Maar ik twijfelde nog of roze wel mijn kleur was. Intussen weet ik wel beter, en op de feestelijke opening van de Stoffenknop in Merelbeke kocht ik zonder aarzelen een mooie lap.

© Moors M - 6U6A6786

Vlak voor haar vertrek naar Mali, hadden Margot en ik nog een fotodate in Antwerpen. Margot had nog snel haar Hanna afgewerkt, en het model stond haar zo mooi, dat ik meteen wist, waar mijn viscose heen zou gaan.

© Moors M - 6U6A6712

De Hanna uit La Maison Victor mei-juni ‘16 heeft een aansluitend lijfje, een mooie V-hals en een zwierige rok. Het bovenstuk heeft prachtige lijnen, dankzij de figuurnaden in voor- en achterpand. Eens ik zag hoe prachtig het Margot stond, twijfelde ik er niet aan, dat het ook een goed model voor mij zou zijn. Wij hebben namelijk min of meer dezelfde maten, handig toch? Maar de schaar erin zetten, dat was weer een drempel. Want ik heb in geen eeuwigheid nog met iets anders als tricot gewerkt voor kledij…

© Moors M - 6U6A6849

Ook werken met een beleg, een blinde rits, en een blinde zoomsteek was voor mij weer even nadenken. Alles bij elkaar, nam het proces toch wel wat tijd in beslag. Het zou ook kunnen, dat ik iets verkeerd geknipt had, want mijn rugpand was veel breder dan het voorpand, dus dat moest ik oplossen. Het armsgat gaapte een beetje onder mijn oksels, maar met wat prutswerk is dat nu ook in orde.

© Moors M - 6U6A6841© Moors M - 6U6A6739

Toch had ik het gevoel, dat er iets ontbrak. Roze is inderdaad mijn kleur, maar zonder accentje, vind ik het vaak nogal vlak. Voor mijn tuniek maakte ik een tijdje geleden een ceintuur van glitterelastiek (ooit een cadeautje van Droomstoffen, tijdens de eerste blogmeet georganiseerd door Davina), en die maakte het jurkje ineens af. In combinatie met killerheels, voel ik mij helemaal in feeststemming!

© Moors M - 6U6A6979

Eén nadeel: de viscose vraagt heel wat strijkwerk, en eens ik ga zitten, is ze meteen gekreukt. Laat dat nu nét iets zijn, dat mij enorm stoort. Ik vrees dus, dat dit exemplaar mijn kleerkast niet vaak zal verlaten, en dat is toch wel jammer voor zo’n leuk jurkje.

© Moors M - 6U6A6692

Wat denk jij, zouden die kreukels jou storen, of moet ik het gewoon zorgeloos dragen?

© Moors M - 6U6A6882

Tot snel,
Lieve

PS: Aan de foto’s hangt nog een leuk verhaaltje… Aangezien ik een gestreken look wil op mijn foto’s, was een ritje in de auto, wegens het kreukelgevaar, natuurlijk geen optie. Mijn ventje en ik gingen dus zonder concreet doel te voet de buurt verkennen, op zoek naar leuke fotolocaties. Tijdens de shoot vlogen alle militaire vliegtuigen ineens pal over ons hoofd, op weg naar Brussel voor het militaire defilé. Een heel bijzonder moment voor twee luchtmachters! Eén minpuntje van de wandeling… op de terugweg, hebben mijn killer heels mij écht bijna vermoord 😊.

© Moors M - 6U6A6759

 

25 gedachten over “Mijn lieve Hanna

 1. Prachtige jurk! Ja dat strijkwerk zorgt er hier ook voor dat de kleedjes die ik maakte in see you at six minder gedragen worden, vooral omdat ik dat strijken op de lange baan schuif…

  Like

  1. Strijken is inderdaad niet mijn favo tijdsbesteding… maar eens het zo mooi rond mijn lijf danst, ben ik dat al snel vergeten. Alleen kan ik best niet te veel gaan zitten nadien, want lang blijft het niet kreukloos…

   Like

 2. Niet aantrekken dat de stof zo hard kreukt. Deze jurk staat je veel te goed om veel in de kast te hangen. Met deze jurk kan je direct meespelen in één of andere blockbuster. Ik heb wel nog een vraagje. Hoe heb je die riem in glitterelastiek gemaakt? Ik zou graag ook zo een ceintuur maken, maar heb geen idee hoe ik eraan moet beginnen…

  Groetjes, Elke

  Like

  1. Dan zal ik ze met plezier nog eens aantrekken 😃. Je plooit het elastiek dubbel, goede kanten op elkaar, en stikt met een zigzag dicht. Dan plooi je de naadwaarde open, en stik je die elk apart vast, zodat beide stukken mooi plat liggen. Je hebt dus een midden, met langs weerskanten een evenwijdige zigzag stiklijn. Hopelijk is het zo wat duidelijk?

   Like

   1. Bedankt voor de uitleg. Ik heb mijn glitterelastiek al besteld bij Stoffen Van Leuven. Heb jij jouw jurk eigenlijk gevoerd? Ik heb het roze stofje van See You At Six met de gouden bromelions en ik twijfel of dit stofje al dan niet moet gevoerd worden.
    Groetjes, Elke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s