Wat een Lux!

Voor een keertje ben ik er, dankzij Isabel van Bel’Etoile, eens snel bij. Begin augustus passeerde er op Facebook een nieuw jurkpatroontje en ik was meteen verkocht: de Lux Dress.

© Moors M - 6U6A7766

Ik had deze zomer beslist het op naai- en bloggebied rustig aan te doen, en twijfelde om het patroon te bestellen. Toen Isabel mij echter vroeg of ik ermee aan de slag wilde, was de twijfel op slag verdwenen: natuurlijk wilde ik dat!!!

© Moors M - 6U6A7830

Het grote voordeel van de Lux is dat je de jurk kunt maken in een geweven of een rekkende stof. Zo kan je ze voor elke gelegenheid aanpassen en maak je ze zo eenvoudig of chique als je zelf wil.

© Moors M - 6U6A7968

Ik had bij de heropening van Toverstof vier meter prachtige, soepele, vloeiende, blauwe viscose gekocht met de bedoeling er een leuke zomerjurk uit te maken, en die leende zich perfect voor deze jurk.

© Moors M - 6U6A7942

De Lux kan je in PDF-versie bestellen, maar is ook te koop op papier. De mooi geïllustreerde handleiding zit -samen met het patroon- in een handig gesloten mapje. Zo kan je er nadien ook je eigen patroonbladen in kwijt. Luxe, toch?

© Moors M - 6U6A7853

De jurk kan je in verschillende versies maken: lang of kort, en voor de mouwen kan je kiezen tussen boordjes, lange mouwen, of een ‘naakte’ aangeknipte mouw. De hals is rond, maar Isabel hackte intussen haar eigen patroon: op haar site vind je nu ook een tutorial om een V-hals te maken. Daar kan je ook al proeven van hoe haar handleiding geïllustreerd is…

© Moors M - 6U6A7928

De taille is wat de Lux eigenlijk zo bijzonder maakt: die lijkt gesmokt, maar in plaats van de klassieke techniek met elastiek op je spoeltje, gebruik je nu een rimpelelastiek. Die techniek zorgt voor een mooi bloezende top boven een iets wijdere rok. Een licht oversized en toch elegant model dat heel wat vrouwen flatteert, daar ben ik zeker van.

© Moors M - 6U6A7874

Op zich is dit echt geen moeilijk te maken jurk. Met slechts drie patroondelen (voor-, achterpand en halsbies) kan je al aan de slag, perfect voor ‘luie naaisters’ zoals ik. De uitgebreide handleiding loodst je vlotjes het hele proces door. Ik begon spontaan te zweten toen ik de elastiek erin moest naaien, maar na de eerste rij steken ging alles sneller en beter dan verwacht.

© Moors M - 6U6A7788

Aangezien ik ‘een smalleke’ ben dat niet graag wijde kledij draagt, versmalde ik vanuit de oksel zo’n vijf centimeter naar de taille toe. Zo bloest de jurk nog mooi, zonder dat mensen denken: “Waar gaat die jurk met Lieve naartoe”?

© Moors M - 6U6A7894

Ik maakte de rok ook vier centimeter langer, zodat hij nu mooi op de knie komt. Mijn rokken mogen gerust iets korter zijn, maar voor een zakelijke gelegenheid is knielengte toch nog het meest geschikt. Twee kleine ingrepen die de jurk helemaal mijn ding maken.

© Moors M - 6U6A7820

Met het resultaat ben ik superblij. Mijn versie van de Lux werd een heerlijk luchtig zomerjurkje dat ik zowel op het werk als op een feestje kan dragen. Ik droom bovendien al luidop van een herfstversie in gebreide tricot, met V-hals en lange mouwen.

© Moors M - 6U6A7762

Heb jij ook zin gekregen om met het patroon aan de slag te gaan? Nog tot 15 september kan je de digitale versie kopen aan de promoprijs van € 6,95 in plaats van € 8. Gewoon doen!

© Moors M - 6U6A7816

Tot snel,
Lieve

PS: Voor de shoot onderbraken mijn ventje en ik een gezellig familiefeest in Brecht, waar we aan de slag gingen in de tuin en in die van de buren. Mijn schoonzusje Annelies was zo lief te fungeren als bevallige-assistente-met-kritische-blik tijdens de fotoshoot. Dankjewel Annelies, superleuk dat je ons wilde helpen!

23 gedachten over “Wat een Lux!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s