Mijn Arizona Genova

Een tijdje geleden zag ik op Facebook bij Lindsay een prachtig jurkje passeren. In het stofje zag ik meteen een jurk voor mezelf.

Al had ik nog geen enkel idee wat ik er precies mee zou maken, ik bestelde in een opwelling twee meter ‘satijn bloementuin mint’ (jammer genoeg niet meer te krijgen) online bij Atelier in ‘t Leerke.

© Katrien Van Beneden 180811 04

Toen ik het, zo fier als een gieter, aan mijn ventje liet zien, kreeg ik de droge reactie: “Tja, als je eruit wil zien als een flesje Arizona Ice Tea, is dat het ideale stofje”. Slik.

© Katrien Van Beneden 180811 01

Die reactie schrikte mij een beetje af. De prachtige lap verzeilde in mijn stoffendoos en in de vergetelheid.

© Katrien Van Beneden 180811 13

Sinds ik terug fulltime werk is de zin om te naaien soms ver te zoeken. Maar tijdens de hittegolf deze zomer werden mijn zelfgemaakte jurkjes, zoals de Lina, de Odette en de Eva jurk, constant gedragen.

© Katrien Van Beneden 180811 27

Ik vond het hoog tijd voor iets nieuws en in mijn zoektocht naar een leuk stofje kwam ik de ‘bloementuin’ opnieuw tegen.

© Katrien Van Beneden 180811 25

De satijn polyester is licht doorschijnend en gezien de hitte wilde ik geen gevoerd model maken. Aangezien zowel de rok als het bovenstuk los genoeg zitten om gênante inzichten te voorkomen, leende de Genova van La Maison Victor zich perfect voor het doel.

© Katrien Van Beneden 180811 07

Eigenlijk was ik op basis van de foto’s in La Maison Victor niet helemaal overtuigd van het model. Gelukkig volg ik heel wat blogs, waar ik pareltjes zag passeren. De keuze was dus snel gemaakt.

© Katrien Van Beneden 180811 08

De mouwtjes werkte ik af met een rolzoomvoetje op mijn Brother, waardoor ze lekker losjes om mijn armen zwieren. In de taille verwerkte ik een elastiek in plaats van de koordjes die LMV gebruikte. Daardoor poft het bovenstuk een beetje, wat mij een heuse taille geeft!

© Katrien Van Beneden 180811 06

Dit is echt zo’n jurkje dat recht uit de wasmachine op de kapstok en meteen weer aan kan. Zo heb ik ze graag!

© Katrien Van Beneden 180811 28

Met de rest van de stof maakte ik iets anders… maar dat is weer een ander verhaal!

© Katrien Van Beneden 180811 11

Wat denk je, zie ik er écht uit als een IceTea flesje?

© Katrien Van Beneden 180811 14

Tot snel,
Lieve

PS: Tijdens een weekendje Nederland gingen vriendin Katrien en ik foto’s nemen in het natuurgebied De Pannenhoef. Bedankt Katrien, de shoot gaf niet alleen leuke foto’s, het was ook plezant werken met jou! 

© Katrien Van Beneden 180811 32

23 gedachten over “Mijn Arizona Genova

    1. Amaai, dan ben je helemaal een grote fles! LOL. Dat zal ook wel supermooi zijn. Ik heb een beetje spijt dat ik niet voor een lange versie gegaan ben. Maar nu heb ik twee stuks in deze mooie stof, da’s ook wel leuk!

      Like

  1. Ik vind ze prachtig. Mooi patroon en heel mooie stof, met heel mooie bloemen. Laat de man des huizes maar zeggen, je ziet er fantastisch uit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s