Stik Belgique – The man bag

Dit jaar eert Marjolein van Flafinko opnieuw de Belgische ontwerpers met de blogtour Stik Belgique. Elke maandag in oktober gooien Belgische én Nederlandse blogsters hun talent in de strijd om puur Belgische naaisels te tonen aan hun volgers.

Logo Stik Belgique

Dat ik fan ben van het boek Mijn Tas, dat wisten jullie al… Er is echter een model dat ik keer op keer in een andere versie maak, voor mezelf of voor anderen. De Jozefien gebruik ik zelf in het kaki voor het werk en in een mooie jeansversie voor ‘in burger’. Het is een handig model voor een daguitstap of voor een weekendje weg.

©Lieve Deduytschaever 180728 11

Mijn ouders gaven in juni een groot feest ter ere van een paar speciale verjaardagen en het pensioen van mijn papa. Het was bijna dertig graden en de meeste gasten waren luchtig gekleed. Maar Filip, de schoonvader van mijn zus, vroeg me bij het binnenkomen waar de vestiaire was… “In tegenstelling tot de dames heb ik geen ‘chacoche’ hé”, lachte hij. Het flapte eruit voor ik mezelf een halt kon toeroepen: “Ik kan wel een man bag voor je maken, heel handig!” Tot mijn grote verbazing hapte hij toe.

Filip had wel een paar eisen: hij wilde een tas in bruin leer met plaats voor zijn telefoon, pen, sleutels, Ipad en visitekaartjes. Ook vroeg hij onderverdelingen en ritsen, want hij had graag een vaste plaats voor alles in de tas, en de riem moest verstelbaar zijn. Ok, ‘klant’ is koning, toch?

©Lieve Deduytschaever 180728 06

Ik ging op zoek naar mooi leer, maar in mijn zoektocht viel mijn oog op een prachtig donkerbruin kurkleer van k-bas, waar ook Filip meteen fan van was. Voor de riem koos ik wél leer. Bij kbas vond ik ook alle koperkleurige fournituren en een Be-form F1 versteviging, zodat de tas op zichzelf recht zou blijven staan. Dat vind ik nét iets mannelijker. Het kleine ritsje voor de binnenkant van de tas en de bijpassende katoenen voering kocht ik bij Toverstof.

©Lieve Deduytschaever 180728 12

De riem was heel stevig, waardoor ik de gewone schuifgesp niet kon gebruiken om hem verstelbaar te maken. Een chatsessie met k-bas verder kende ik de oplossing: een riemgesp en revolverknoppen om de flap op z’n plaats te houden.

©Lieve Deduytschaever 180728 07

Ik zou voor het eerst aan de slag gaan met een gaatjestang, rivetten en revolverknoppen, maar was wat terughoudend. Zo’n gat in leer kan je niet zomaar camoufleren, je hebt er toch wat kracht voor nodig en ik was bang dat ik niet nauwkeurig genoeg zou kunnen werken. Gelukkig heb ik een handige harry in huis, die alles tot op de millimeter perfect plant en uitvoert, en die ook meer 3D inzicht heeft dan ik. Hij ging aan de slag met tang en hamer, en op een uurtje was de riem klaar. Wat een opluchting!

©Lieve Deduytschaever 180728 08

Ook ik overtrof mezelf deze keer… Door de dikke versteviging en de koperen rits was het niet evident om alles mooi op z’n plaats te krijgen, en een tas keren is elke keer weer een feestje… NOT! Maar: eind goed, al goed, ik ben fier op mijn werk. Deze keer was ik dan ook helemaal niet nerveus toen ik de tas ging afgeven.

©Lieve Deduytschaever 180728 02

Deze Jozefien is mannelijk, mooi én praktisch geworden, met dank aan k-bas voor het meedenken en aan mijn ventje voor de prachtige riemafwerking!

©Lieve Deduytschaever 180728 09

Wat denk je, zou jouw man met deze tas op stap gaan?

Meer leuke Belgische naaisels zie je bij:

Flaflinko – Just Delphine – Naaisdrovje – Nathalie’s Naaisels – The Needle of Choice – Woohoo by Davina – Gezien bij Justine – Skwadraatlive – Larth – Plus 2 is 5! – Miss Pixie – WilwarinCouture – Jongens toch – Made for Inka – Adivastyle

Tot snel,
Lieve

43 gedachten over “Stik Belgique – The man bag

 1. Heel mooi, en daarenboven ziet ze er nog ontzettend praktisch uit! Ik zou zelf ook wel zo’n tas willen, waar alles mooi op zijn plaats blijft, dat zou me veel zoekwerk besparen, denk ik 😉

  Like

 2. Super! Heel mannelijk dat donker kurkleer! Ik wil graag wat meer weten over die verschillende soorten versteviging en welk effect ze hebben…

  Like

 3. Echt heel knap gedaan. Je ziet aan de tas dat ze met veel precisie is gemaakt. Ook de binnenkant ziet er tiptip, en vooral heel praktisch uit! Mijn man zou nooit een manbag dragen, die is meer van het type “ik dump alles in de tas van m’n vrouw”, maar als manbag is deze een van de mooiere die ik al gezien heb.

  Like

 4. Super mooie! Thx voor de inspiratie, was op zoek naar een patroon van een manbag en kwam hier terecht! En was direct verkocht! Heb hem ondertussen in zwart leer gemaakt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s