Let’s Sti(c)k Together: ‘t Zit vanbinnen

Inspiratie… soms loop je ervan over, soms moet je op zoek naar je muze. Het thema van deze ‘Let’s Sti(c)k Together‘ is: ‘Laat je inspireren door een ander‘. Ik dacht erover na, wrong mij in bochten, lag ervan wakker… en kreeg maar geen inspiratie. Een paar dagen voor de deadline schreef ik mij uit voor deze editie, want ik kreeg er stress van.

© Lieve Deduytschaever 190406 03

Toch word ik elke dag geïnspireerd door mensen om mij heen. Ik besefte ineens dat heel wat van mijn tasseninspiratie eigenlijk gedreven wordt door mijn allereerste naaiervaring: een omkeerbare tas die ik maakte tijdens de eerste naailes bij Boho Atelier. Daar en op dat moment werd ik gebeten door het naaivirus én leerde ik een van mijn beste vriendinnen kennen: Tatiana. Onrechtstreeks was die allereerste naailes dus ook de aanloop naar de samenwerking van drie Girls in Uniform. Dat kan tellen als inspiratie, toch?

© Lieve Deduytschaever 190406 04

Sinds Katrien van Boho mij leerde hoe ik die omkeerbare tas moest naaien, werd ik stap voor stap een heuse tassenmadam. Ja, ik naai heel wat kledingstukken, maar mijn échte liefde ligt bij tassen in alle vormen en maten. Ik zoek en vind heel wat patronen in naaigerelateerde Facebookgroepen, dus ook die dames zijn een grote bron van inspiratie. Daarnaast ontwierp ik ook zelf twee gratis patroontjes van de ‘Stinger’ en van ‘A Girl’s Cube’, de ene geïnspireerd door mijn ventje, de andere door de vele Boxy Pouches op Pinterest.

© Lieve Deduytschaever 190406 11

Deze keer zocht ik het minder ver. Ik ging terug naar de bron en koos Boho-Katrien als mijn muze. Mijn omkeerbare tas had haar beste tijd gehad. Ze heeft samen met mij de hele wereld gezien en meer dan eens de binnenkant van de wasmachine. Ik heb ze vier jaar lang gekoesterd, maar nu is ze door en door versleten. Met stofjes van het Stoffencircus ging ik dus voluit voor een upgrade van mijn oh zo simpele favoriete tas.

© Lieve Deduytschaever 190406 13

De zware donkerblauwe jeansstof vond ik bij een kraam vol coupons. Ik vergat jammer genoeg naar de naam van de handelaar te vragen. Die jeanslap is de perfecte buitenkant voor mijn nieuwe shopper. Het prachtige blauw-zwart past zowat bij elke outfit en is schok- en vlekbestendig. Ik koos deze keer voor een verzonken rits, omdat sommige zaken nu eenmaal wat bescherming nodig hebben tegen hebberige vingertjes van pickpockets.  Als je gaat shoppen, kom je ook graag met alles thuis, toch?

© Lieve Deduytschaever 190406 06

Hoe mooi en praktisch ik de buitenkant van de tas ook vind, ik word écht als een kind zo blij als ik de tas open. De leuke decoratiestof in oud groen met vogeltjes kocht ik aan het kraam van een sympathieke man die zijn promokaartje tussen de stof smokkelde. Vandaar dat ik dus weet dat je hele leuke decostoffen kunt vinden bij De Stoffenknaller in Nederland. En kijk, de winkel heeft een heuse inspiratiepagina! Helemaal in het thema van vandaag dus… De stof paste perfect bij mijn jeanslap en er mocht een half metertje mee naar huis. Bij nader inzien had ik nog wel projectjes gevonden voor deze stof, maar bon, het is nu zo!

© Lieve Deduytschaever 190406 16

Voor de foto’s trok ik naar de tuin van mijn lieve schoonouders. Daar is in elk seizoen wel een mooi hoekje te vinden. Het grasveld was bezaaid met leuke kleine viooltjes en het veld achter hun tuin kleurde geel van de paardenbloemen. Inspiratie genoeg voor leuke foto’s…

© Lieve Deduytschaever 190406 09

Andere geïnspireerde dames:

Madame Stof, Sewing à la Carte, Blogliesje,
Gezien bij Justine,  Miel de Fleur, Just Delphine, Woohoo by Davina

Tot snel,
Lieve

14 gedachten over “Let’s Sti(c)k Together: ‘t Zit vanbinnen

  1. Als complete tassenleek valt mijn mond altijd open bij het zien van zo een mooie afgewerkte tas. ’t Lijkt precies een andere discipline in het naaien waar ik mij nog niet echt aan durf te wagen.

    Like

  2. Echt heel leuk geworden. Ik was blijkbaar 1 van de weinige die deze uitdaging echt tof vond. Want ik heb altijd veel ideetjes maar soms is het leuk als ik door iemand anders te zien kan beslissen waarmee ik ga beginnen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s