Op aanvraag: compacte brillenhoesjes

Wat is het leuk als een cadeautje in goede aarde valt. Zo goed, dat er steeds opnieuw de vraag komt om hetzelfde nog een keertje te maken. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn… Mijn schoonmama gebruikt dagelijks ‘mijn’ eenvoudige brillenhoesjes. Overal in huis zie je haar leesbrillen (die ze steeds uit het oog verloor) verpakt in kleurige etuis.

© Lieve Deduytschaever 191020 02

Een tijdje geleden kregen al haar vriendinnen eveneens een exemplaar. Blijkbaar hebben al die dames overvolle tassen waar zo’n compact hoesje nog nét een plekje in vindt. Voor die ‘collectie’ gingen mijn schoonmoeder en ik samen shoppen in een Nederlands winkeltje. Super gezellig was dat!

© Lieve Deduytschaever 191020 05

Toen ik polste of ze nog iets nodig had, zodat ik het bij ons volgende bezoek kan meenemen, vroeg ze opnieuw drie exemplaren. “Zijn er al zoveel stuk?” vroeg ik bezorgd. Neen hoor, gelukkig niet… ook haar eigen schoonmoeder had de hoesjes gespot. Oma krijgt er dus ook twee cadeau. Het derde beschermt de zoveelste leesbril van mijn schoonmama.

© Lieve Deduytschaever 191020 04

Aan het ontwerp van de eerste reeks heb ik nog niets veranderd. Rechthoekige stukken stof, gevoerd met vlieseline H640 voor de nodige bescherming. Eenvoudig, snel, efficiënt. Mocht je er zelf mee aan de slag willen, dan vind je de tutorial hier.

© Lieve Deduytschaever 191020 09

Deze keer liet ze mij volledig de vrije hand in de stoffenkeuze. Ik ging dus aan de slag met de kleurrijke Afrikaanse stofjes die Margot ons twee jaar geleden opstuurde vanuit Mali. Voor de voering greep ik terug naar de Nederlandse katoentjes van de vriendinnencadeautjes.

c2a9-lieve-deduytschaever-191020-10.jpg

En zo blijven we bezig…

Wat vind jij van deze hoesje? Handig, of toch te simpel?

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Op aanvraag: compacte brillenhoesjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s