De Marichel Hobo – instant geluk!

Toen ik de exemplaren van Katrienette zag, werd ik in een oogopslag verliefd op deze prachtige Marichel Hobo schoudertas! Omdat er toch wat nieuwe technieken gebruikt werden en er heel wat ‘ijzerwerk’ in de tas zit, trok ik naar Zoersel om in de prachtige woning van Katrien een dagje te workshoppen.

© Moors M - 6U6A1525

Katrien is niet voor niets de ‘koningin van de tassen’. We werden er onthaald als koningen, in de watten gelegd van de eerste koffie ’s morgens tot het laatste taartje als vieruurtje. Tussen de snoepjes, chocolaatjes en de lunch in werkten we natuurlijk ook naarstig aan onze tassen, steeds met de deskundige uitleg en bijsturing van Katrien.

© Moors M - 6U6A1496Mijn materialen komen grotendeels uit mijn voorraad. De basisstof van de tas zag je hier al eens passeren in een Julia cardigan. Het is een rekbare stof, maar mits de nodige versteviging kan het best. Het zwarte kunstleer komt van bij Toverstof, die intussen een hele collectie kunstleer te koop aanbiedt. Een aanrader! De zwart-witte katoenen voering kocht ik bij Ikea. Alle metalen stukjes en de rits vond ik bij Katriennette zelf. Die heeft ze in alle mogelijke kleurtjes in voorraad voor haar klantjes. Omdat ik het zo mooi vond bij mijn basisstof, koos ik voor een combinatie van zwarte en zilveren stukjes.

© Moors M - 6U6A1513.jpg

In aanloop van de workshop moesten we thuis al een stuk voorbereiden. Onderschat zoiets niet: met het knippen en overtekenen van het patroon plus het knipwerk en de versteviging ben je al een paar uur zoet. Tel daarbij het voorbereidende naaiwerk en dan zit je al snel aan een uur of acht. Zo’n tas maak je dus echt niet in 1-2-3. Maar met elke stap zie je het eindresultaat dichter komen en dat is heel opwindend!

© Moors M - 6U6A1554

Tijdens de workshop liep ik even tegen een frustratie op. Mijn machine, zonder boventransport, liet het even afweten bij het opstikken van de connectoren. Maar voor de rest is deze tas helemaal niet ingewikkeld. Omdat ik mijn dagelijkse tas wilde vervangen, koos ik voor de grote versie. Intussen steekt mijn organiser er al in en loop ik, fier als een gieter, met deze beauty op straat.

© Moors M - 6U6A1486.jpg

Je kan het al raden… er liggen al materialen klaar voor een zomerse versie van deze prachtige tas!

Tot snel,
Lieve

17 gedachten over “De Marichel Hobo – instant geluk!

 1. Toch wel altijd jaloers op tassennaaisters. Dat is toch precies een hele andere hobby. Eentje waar ik mij voorlopig nog niet durf aan wagen. Elke keer ik hier een prachtige tas zie passeren zit ik met open mond te kijken.

  Like

  1. Goh eigenlijk is het exact hetzelfde als een kledingstuk naaien hoor: goed lezen wat er staat in de werkbeschrijving en dan stap voor stap tot een eindresultaat komen. Mocht je het niet alleen aandurven: de workshops van Katrienette zijn écht een aanrader!

   Like

  1. Dit patroon heeft 2 versies waarbij de afgewerkte tas de volgende afmetingen heeft: ▪ Everyday: 30,5 cm breed (op wijdste punt) x 23 cm hoog (van midden boog tot bodem) x 10 cm diep (t.h.v. bodem) ▪ Oversized/Large: 38 cm breed x 25,5 cm hoog x 12,5 cm diep

   Geliked door 1 persoon

 2. Heel leuk dat je dit geschreven hebt! De titel tassenkoningin vind ik mezelf niet waardig 😀 maar ik ben blij dat het gelukt is dat je je als deelneemster als een koningin behandeld voelt! Je tas is trouwens prachtig geworden, ze is echt “one of a kind“! Je hebt dat weer prachtig genaaid. Merci voor de lieve woorden en tot ziens he!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s