Nieuw van Porcelynne: de Jackie Sports Bra

Je kent mij intussen: als ik aan de slag kan gaan met een patroontje van een mij-onbekende designer, zeg ik niet snel neen. Ook maak ik af en toe wel eens graag lingerie, al draag ik op dit moment nog weinig klassieke bh’s. Ik hou meer van een soort sportbh. Die geeft voldoende steun en ik heb geen last van beugels die na een tijdje pijn beginnen te doen. De sportieve patronen van Porcelynne zijn dus echt iets voor mij!

De Jackie Sports Bra is een sportief model met een mooi decolleté voor en achter, en een aantal bijzondere eyecatchers. Het patroon is voorzien van verstelbare bandjes die bestaan uit twee delen: op je schouder een brede gewatteerde band en daar bovenop een elastisch bh bandje. Daarnaast sluit je de bh vooraan met een rits, die netjes beschermd wordt door ritstabs voor het ultieme comfort.

Omdat ik een test van een onbekende designer steeds voorzichtig benader, vereenvoudigde ik het patroon om bij een eerste versie de maat te testen. Ik liet het ritsje weg. Dat kan eenvoudig door het patroondeel middenvoor aan de stofvouw te leggen in plaats van in twee delen te knippen. Ik gebruikte een restje van een jasje-met-rits uit een Minerva scuba knit en voerde de sportbh met een bijpassende tricot.

Jammer genoeg vond ik geen ringen om de bandjes aan de top te zetten zoals het patroon het voorschrijft. Het aantal winkels dat lingeriefournituren verkoopt, is nog steeds beperkt en ik wilde geen verzendkosten betalen voor twee ringetjes. Maar niet getreurd, ik dacht er even over na en besloot de bandjes er gewoon in te naaien. Dat werkt perfect, al moet je dan wel zorgen dat je onderste banden goed passen en zeker niet te kort zijn. Ik maakte ze een beetje langer dan op het eerste zicht comfortabel was, zodat ik dat nog kon corrigeren met de bh-bandjes. Zo had de tweede laag toch nog zijn nut.

De Jacky Sports Bra bleek op ‘mijn manier’ het ultieme restjesproject te zijn. De bh bestaat uit heel wat kleine stukjes, zowel aan de buitenkant als in de voering. Daarnaast knipte ik een oude bh kapot om de bandjes en schuifgespjes te recupereren. Elastiek heb ik altijd voldoende op voorraad, dus daar moest ik ook niet voor naar de winkel.

Ik nam mijn maten volgens de tabel bij het patroon en de bh zit echt supergoed. Behalve de aanpassingen die ik voor mijn gemak deed (Nvdr: de ontbrekende ringen en het ritsje dat ik wegliet), heb ik niets veranderd aan het patroon. Naast mijn enthousiasme over het draagcomfort vind ik de Jackie ook eenvoudigweg mooi. Hij geeft mij een duizelingwekkend decolleté zonder dat mijn ‘vriendinnen’ eruit springen en verschuift geen millimeter als ik beweeg.

Al zie ik mezelf nog niet in de fitness rondlopen in de outfit die ik hier zo enthousiast show – mijn 44-jarige buik heeft strakkere tijden gekend – ik weet zeker dat ik deze sportieve bh nog vaak zal dragen. Wie weet, misschien maak ik er nog een bikini-versie van. Want mijn ventje is grote fan van dit patroon en dat komt niet zo vaak voor.

Bekijk vooral ook de exemplaren van de andere testers. De rondborstige Jane Ramsey maakte maatje 34I met alles erop en eraan. Op dinsdag kan je dan weer het exemplaar van Esther Lee bekijken. Zij maakte een leuk groen-zwart exemplaar in maatje 28B.

Wil je zelf aan de slag met dit leuke patroontje? Je koopt de Jackie Sports Bra nog tot 26 november 2021 aan halve prijs. Bovendien krijg je op Black Friday (26 november) 25% korting op alle Porcelynne patronen. Allen daarheen!

Tot snel,
Lieve

Een gedachte over “Nieuw van Porcelynne: de Jackie Sports Bra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s