Woohoo: de Girls op naaiweekend

Sinds ik twee jaar geleden voor het eerst op naaiweekend ging, ben ik helemaal weg van het idee om twee volle dagen en een avond zorgeloos te naaien samen met gelijkgestemden. Toen Davina aankondigde dat ze een weekendje zou organiseren in Heibrand in Westmalle, moest ik geen twee keer nadenken voor ik mij inschreef. Zonder veel overtuigingskracht kreeg ik mijn vriendinnen Margot en Liesbet zo ver dat ook zij meegingen, en toen kon het aftellen beginnen…

Vorig weekend was het dan eindelijk zover. Goed voorbereid, met een zak vol getekende en geknipte tassenpatroontjes, trok ik naar Malle. Daar werden we hartelijk verwelkomd door Davina, die iedereen verraste met een goed gevulde goodybag (Nvdr: lijst met sponsors onder de tekst). Niets kon ons echter tegenhouden… Al snel ratelden een dertigtal naaimachines eensgezind, want niemand was daar om te lanterfanten. Naaien zouden we doen! En tetteren, en lachen…

© Lieve Deduytschaever 181006 13

De eerste avond werd enkel onderbroken door een superleuke voorstellingsronde: op vraag van Davina had elke naaister een ritstasje gemaakt. Om de beurt koos iemand een ingepakt tasje en de maakster stelde zich voor. Zo hoorden we wat meer over onze medenaaisters, die voor het grootste deel onbekenden voor ons waren.

Voor Margot, Liesbet en mezelf was het vooral een heel plezant weerzien, want onze drukke agenda’s matchen niet vaak. Een heel weekend samen is altijd weer genieten. Stiekem hoop ik in de nabije toekomst met de hele bende op stap te gaan… Want An en Tatiana werden toch wel gemist!

Zo’n weekendje samen op stap is voor Margot en mij ook altijd dé ideale gelegenheid om foto’s te nemen. Het deed mij deugd toen ik haar op zondagmorgen zag binnenkomen in de roze rok die ik vorig jaar voor haar maakte en opstuurde naar Mali. Ik heb dan wel een fotograaf in huis, Margot heeft niet zoveel geluk. Ze verzamelt dus haar afgewerkte outfits tot we elkaar eens zien.

© Lieve Deduytschaever 181006 15

Heerlijk, zo’n heel weekend lekker doorwerken, pauzeren wanneer je wil, in het zonnetje gaan wandelen op een prachtig domein, je benen onder tafel steken en gezellig samen eten, gaan slapen en opstaan wanneer je daar zin in hebt… Lieve van Pieke Wieke was zelfs het hele weekend aanwezig met haar stoffenwinkel, zodat niemand zonder grondstoffen viel! Aan het einde van de tweedaagse kon elke naaister dan ook -moe van de te korte nachten maar voldaan- een stapeltje afgewerkte projecten mee naar huis nemen.

Wat Margot en ik maakten? Dat zie je dan wel weer…

© Lieve Deduytschaever 181006 14

Tot snel,
Lieve

Met dank aan de gulle sponsors van de uitgebreide goodybag:

BabarumPieke Wieke –  Made by Miss Pixie – Kaatje NaaiselsFeeriekeBel’Etoile
Iris MayEulala C’est ChicLannooLotte MartensLa Maison VictorDe Banier
Fairy TailorsFabricatedThread Theory Made by OrangesCoffee + Thread
Studio Olive –  SansahashSpoonflowerDe StoffengalerijDe Stoffenkamer
See you at SixWaffle PatternsNaaimachine Kliniek – costur_art

22 gedachten over “Woohoo: de Girls op naaiweekend

  1. Dat is toch echt puur ontspannen he zo een naaiweekend! Het zag er bij jullie heel gezellig uit! Ik ben alvast aan het aftellen, eind van de maand is het weer Swoon tassennaaiweekend! Groetjes, Carolien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s