Love at first sight

Vandaag is rood… de kleur van de liefde voor mijn nieuwe laptoptas! Toen Lieve het patroon van de Stinger publiceerde, wist ik hoe mijn tas er zou uitzien. Tijdens een van mijn IKEA-uitstappen had ik een prachtige stof ontdekt die op punt stond om uit de collectie te verdwijnen en waarvan ik dus liefdevol drie meter adopteerde. Een stuk baksteenrood kurkleer en kleurige fournituren vulden het geheel aan. Maar het project bleef op de plank liggen. Lieve stuurde meermaals aan op een naaidagje met het oog op het maken van de Stinger maar met een druk gezin en de navenante overvolle agenda lukte het niet om voldoende me-time te creëren.

Tot de Girls in Uniform besloten op naaiweekend te gaan met de Sewbees in Malle en er opeens toch ruimte vrijkwam om de Stinger vorm te geven. De verschillende onderdelen had ik al naarstig getekend en uitgesneden zodat ik snel aan de slag kon. Dankzij het accuraat uitsnijden van de verschillende onderdelen had ik weinig problemen om de eerste hordes te nemen: rits check, paspelvak check, ritstas check, voor- en achterpand check. Weliswaar af en toe met het tornmesje in de aanslag als de top stich weer eens schots en scheef liep. Om een of andere reden slaagde ik er ook in om de rits in het ritsvak van het voorpand tot drie keer toe in de foute richting te laten openen. (Of zou het supergezellige gebabbel en gelach met mijn mede-naaisters er voor iets tussen zitten?) Mijn verstand weigerde een extra poging ‘rits met juiste trekrichting’ , dus nu zit ik met een tegendraadse rits… but who cares!

Enkel met het assembleren van de tas had ik wat moeite: het eerste zijpand was snel geplaatst maar met het tweede zijpand en de voering heb ik toch wel (letterlijk) geworsteld om deze goed te krijgen onder mijn machine. Ik moet er voor alle duidelijkheid ook bij melden dat ik sommige stukken in de handleiding blijkbaar niet voldoende grondig had gelezen, waardoor ik ook in deze fase nog wat mocht tornen en zelfs een stuk handmatig naaien. Maar wat een resultaat!!! Het was liefde op het eerste zicht, ik kon er mijn ogen niet van afhouden en anderen duidelijk ook niet. Toen ik thuiskwam moest ik niet uitleggen wat ik had gemaakt, mijn twee mini-mannen reageerden meteen heel enthousiast op de ‘mama’tas. Dus nu droom ik van wat extra me-time voor een laptophoes, portemonnee en handtas in dezelfde stof. Dromen zijn dan misschien wel bedrog maar mijn tas, die staat er ondertussen lekker wel!

© Lieve Deduytschaever 190609 17

Ook zin gekregen om deze mooie tas te maken? Download dan gauw naar het gratis Stinger-patroon van Girls in Uniform en ga ermee aan de slag! Er bestaat ook een FB-groep die je met raad en daad bijstaat bij het maken van je Stinger. Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!!

Tot gauw!
Tatiana

11 gedachten over “Love at first sight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s