Geritste tasjes

Naaiblogs volgen is toch zo plezant! Al is klakkeloos kopiëren wat een ander mij voorschrijft niet mijn ding, ik krijg vaak inspiratie van de andere blogsters.  Sinds ze mij uit de nood hielp met de verzorgtas voor vriendin Hanne, volg ik Katrienette van nabij. Uit mijn pins op Pinterest blijkt echter dat ik haar al veel eerder gespot had.

© Lieve Deduytschaever 180819 11

Al sinds ik mijn Ida laptoptas maakte, stond er een bijhorend ritstasje op de planning. Katrien heeft zich gespecialiseerd in tassen en haar creaties zijn vaak-meestal-altijd (?) een lust voor het oog. Logisch dus dat ik bij haar op zoek ging naar ideetjes voor zo’n tasje.

© Lieve Deduytschaever 180819 05

Ja hoor, al snel vond ik op haar blog het perfecte ritstasje voor mijn muis en smartphonelader. Ook zij had de mosterd bij een andere blogster gehaald… maar niet erg. We maken er toch allemaal ons eigen ding van!

© Lieve Deduytschaever 180819 06

Kurk is een heerlijk materiaal voor tassen. Het is makkelijk te verwerken, je hoeft er geen speciale naalden voor te gebruiken, strijken is niet nodig en verstevigen hoeft voor zo’n tasje ook al niet. Enkel mijn voering kreeg een laagje vlieseline 630. Ik had nog wat materialen over van mijn Ida en ging vol goede moed aan de slag.

© Lieve Deduytschaever 180819 08

Het exemplaar van Katrien zag er zo professioneel dat het wel een heel moeilijk patroon moest zijn, vreesde ik. Maar neen hoor. Op zich is zo’n tasje helemaal niet moeilijk en het duurt ook niet zo lang om er eentje te maken. Alleen vond ik het zo mooi om de ritstabs voor de bovenste rits ook in kurk te maken. Dat zoiets veel te dik en stijf is om het nadien netjes op z’n plaats te krijgen (ik brak ook een naald toen ik probeerde door al die lagen heen te stikken) is voor jou waarschijnlijk geen geheim… Ik moest het echter aan de lijve ondervinden.

© Lieve Deduytschaever 180819 14

Al bij al ben ik heel blij met mijn handige tasje. Het past zo mooi bij mijn laptoptas, die ik zo fier bij me draag op het werk. Of hoe ik elke dag geniet van mijn creatieve uitlatingen…

 

Mijn tweede exemplaar van dit leuke tasje had stoffen ritstabs, die ik wél mooi op hun plaats kon duwen na het keren. Dat maakte ik als geschenkje voor een swap tussen de dames op naaiweekend. Gek hoor, iets maken voor iemand waar je niet van weet welke smaak ze heeft, welke kleuren ze graag ziet, welk model ritstasje ze wel kan gebruiken… en het zal ook spannend zijn om het af te geven.

© Lieve Deduytschaever 180819 19

Wat denk je, kunnen mijn tasjes ermee door?

Tot snel,
Lieve

12 gedachten over “Geritste tasjes

  1. Jazeker kunnen je tasjes ermee door!!! Ik zag ze al op Instagram en nu uitgebreider op het blog. Ik heb ook een tijdje een tassen-tic gehad en er veel genaaid. Nog nooit met kurkleer, maar het ziet er zo leuk uit dat ik dat toch maar eens moet gaan proberen.
    Groetjes
    Mar10

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s