A Girl’s Cube – een patroontje van Girls in Uniform

Als ik mij ergens in vastbijt, kan ik heel lang doorgaan tot ik het resultaat bereik dat ik voor ogen had. Noem het doorzettingsvermogen… of koppigheid, maar na maanden proberen, hoofdbrekerij, patroontjes tekenen en hertekenen, is het mij eindelijk gelukt het perfecte kubus ritszakje te maken. Driewerf hoera!!!


Het begon met een ideetje voor een themamaand op de blog. De drie Girls pinnen constant leuke linkjes op Pinterest, maar wat doen we eigenlijk met al die inspiratie? Weinig, was het unanieme antwoord. Ik blijk heel veel tassenideetjes op te slaan. Een van de dingen die geregeld terugkomen, zijn de leuke hoekige ‘box pouches’. Ik keek er vaak naar, pinde telkens weer de patroontjes, maar durfde er nooit aan te beginnen. Het leek erg ingewikkeld, dus schoof ik dat idee telkens weer opzij.


Het overleg met de Girls was een schop onder mijn kont om er toch eens mee aan de slag te gaan. Ik vond een patroontje van een schattig kubusje en ging ermee aan de slag. Groot was mijn verbazing toen het helemaal geen kubus bleek te zijn. De vorm was totaal anders dan in de tutorial. Wiskunde was nooit mijn sterkste kant, maar zelfs mensen met een schitterend 3D inzicht snapten er niets van.

Om een lang verhaal kort te maken: ik naaide in totaal een zevental ritstasjes voor ik een aha-erlebnis had en eindelijk de wetenschap achter de boxy patroontjes zag. De laatste stap zette ik tijdens een gesprek met mijn ventje. Als ik ergens niet uitkom, is hij telkens weer mijn slachtoffer… en dankzij hem zie ik dikwijls het licht.


Het tasje is ideaal om kleine spulletjes op te bergen of mee te nemen. Bij mij gaat het alvast mee op reis als make-up tasje. Ook flesjes in reisformaat passen er perfect in. De compacte kubus kan je makkelijk in een hoekje van je valies stoppen en in je badkamer vind je vast ook een plekje. Kortom: het tasje kan overal voor dienen.


Wil je zelf ook zo’n schattig kubusje maken? Dat kan! Het gratis patroontje van ‘A Girls Cube’ kan je als PDF downloaden op A3 formaat. Geen A3-printer in de buurt? Geen nood, met een lineaal en een geodriehoek teken je het patroon makkelijk over. De fotohandleiding kan je downloaden met een klik op link.

A Girl's Cube - voorpagina

Ik ben benieuwd naar jouw versie. Deel jij jouw tasje met de hastags #agirlscube en #girlsinuniformblog, dan kan ik meegenieten.

Vind jij het interessant dat we af en toe onze patroontjes met je delen? Laat een reactie achter, dan ontspruit er misschien nog wel eens iets leuks aan ons creatieve brein.

Tot snel,
Lieve

23 gedachten over “A Girl’s Cube – een patroontje van Girls in Uniform

 1. Hey lieve,
  Ik ben het kubustasje aan het maken maar ik zit vast met het maken van de hoeken. Ik snap het niet zo goed hoe ik de 2 hoeken die bij elkaar van de binnenstof en voering horen aan elkaar kan stikken!?
  Ik heb een beetje hulp nodig!
  Alvast bedankt voor de reactie

  Like

  1. Hey Els, dat is inderdaad niet evident en wat wringen. Als je de rechte hoek van de buitenstof open trekt en in de andere richting (dwars) opnieuw plat drukt, hangt het midden van de overeenkomstige hoek van de voering eraan vast. Je kan eerst de buitenstof correct plooien in een rechte lijn, en dan trek ik aan de voering tot die hetzelfde ligt. Dan stik ik beide stoffen samen door. Is dit een beetje duidelijk?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s