Van naald tot draad – Mertens Mercerie in Melle

Er zijn zo van die winkels waar je steeds met veel plezier naartoe gaat. Van zodra ik er voor het eerst een stap binnen zette, was ik fan van Mertens Mercerie, en nog meer van Inge en Nancy, de twee supertoffe dames die de winkel uitbaten.

De zaak startte in 1970 in een klein winkeltje in Gent, en is vandaag één van de grootsten in Oost-Vlaanderen. Als ik er binnen stap, waan ik mij in een sprookjeswereld vol fleurige stoffen, knopen in alle kleuren en maten, elastiek per lopende meter, handige hulpmiddeltjes, paspoppen, naaidozen, linten en biais in alle mogelijke vormen en kleurtjes… Ik neem mij telkens voor de vinger op de knip te houden, want ‘ik heb niets nodig’, maar ik vind er toch steeds dat ene patroon waar ik al lang van droomde, dat handige draadsnijdertje, of dat mooie stofje dat naar mij lag te lonken, en stap er toch weer buiten met een shoppingtas vol heerlijkheden.

En het wordt nog leuker… Enkele malen per jaar nodigen Inge en Nancy een outlet stoffenkraam uit op de parking voor de winkel. Dan kan je naar hartelust snuisteren door rollen prachtige stoffen aan mini-prijsjes. Laat het dit weekend nu nét weer zover zijn! Allen daarheen!!!!

Nancy en Inge zijn niet enkel klantvriendelijk en sympathiek, ze staan ook altijd klaar met raad en daad en vriendelijke woord, zelfs als het druk is. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik met een half afgewerkt stuk, en ten einde raad, de winkel binnenstap. Hoe moest ik dat beleg ook alweer afwerken? Zou ik hier nog een extra drukknopje opnaaien, of werk ik beter met een haakje? Die jurk is veel te groot, waar kan ik ze best innemen? Geen nood, een van de dames weet hoe ik het moet aanpakken. Spelden en hulpmiddeltjes bij de hand, tonen ze het voor, zodat ik thuis verder kan. Logisch toch, dat de naaisters van heinde en ver afzakken naar deze bijzondere plek?

Meer weten? Inge en Nancy zijn erg actief op hun Facebookpagina, en je vindt alle nodige info op hun site.

Heb jij ook zo van die naaiplekjes waar je steeds weer naartoe trekt? Stuur ons een berichtje met de info, dan springen wij er misschien ook eens binnen.

Tot snel!
Lieve

24 gedachten over “Van naald tot draad – Mertens Mercerie in Melle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s