A Girl’s Pencil Case – een patroontje van Girls in Uniform

Na het succes van de ‘Stinger‘ en van ‘A Girl’s Cube‘, twee gratis patronen, kriebelde het al een tijdje om weer eens iets nieuws te proberen. Zo’n leuke boxy pennenzak leek mij wel wat… maar de tijd ontbrak om er achteraan te gaan. Een geluk bij een ongeluk dat we nu -tijdens de coronacrisis- zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Ineens is er voor de meesten onder ons wat meer tijd, en viert de creativiteit overal in het land hoogtij!

© Lieve Deduytschaever 200328 34

Het begon eigenlijk met mijn nieuwe naaiatelier, waar ik zo ongelofelijk blij mee ben. Ik haat rommel, en alles krijgt nu stap voor stap een eigen plekje. Er lagen echter nog wat pennen en prutsen in een schuif heen en weer te schuiven, en daar kon ik niet mee leven. Op zoek naar een oplossing dus…

© Lieve Deduytschaever 200328 20

Al snel was ‘A Girl’s Pencil Case’ geboren… Een handig ritstasje, niet te hoog, zodat het perfect in mijn schuiven past. Afgewerkt meet de ‘Pencil Case’ H 6*B 7*L 20 cm. Het tasje is stabiel omwille van de rechthoekige basis, eigentijds door de boxy vorm, en de lange rits zorgt ervoor dat je makkelijk aan al je spulletjes geraakt.

© Lieve Deduytschaever 200328 28

Op Instagram stelde ik de vraag of er nog dames geïnteresseerd waren in het patroontje. Dat bleek zo te zijn, dus verzamelde ik een groepje naaisters die het patroon en de handleiding wilden testen. Op een weekje tijd maakten die dames de mooiste versies en ik werd steeds blijer met het patroon.

© Lieve Deduytschaever 200328 25

In mijn voorraad vond ik nog wat resten van vorige projecten die perfect konden dienen. Mijn ‘coverversie’ werd er eentje in mooi marineblauw kunstleer van K-bas, gevoerd met een Ikea stofje. De rits viste ik uit mijn ritsenschuif; die maakte ooit deel uit van een jeansjasje. Je ziet… ‘A Girl’s Pencil Case’ is het ideale restjesproject! Handig toch, zeker nu de bakstenen winkels in België verplicht gesloten zijn.

© Lieve Deduytschaever 200328 23

Wil je zelf ook zo’n praktische en mooie pennenzak maken? Dat kan! Het gratis patroontje van ‘A Girls Pencil Case’ kan je als PDF downloaden op A3 formaat. Geen A3-printer in de buurt? Geen nood: print het patroon af als ‘poster’ op vier A4’s, of teken de patroondelen volgens onderstaande afmetingen.

Printen A4

De fotohandleiding kan je downloaden met een klik op de link.

A Girl's Pencil case

Laat je mij nog even weten wat je ervan vindt?

Tot snel,
Lieve

69 gedachten over “A Girl’s Pencil Case – een patroontje van Girls in Uniform

 1. Deze is ècht heel mooi! Zelfs de hoekjes zijn mooi alsof deze in de duurste winkel gekocht is 😜. Jij vindt ook altijd die kleine dingen die jouw creaties dat tikkeltje extra geven zoals de lusjes aan de rits maar ook het trekkertje zelf. Ik kijk al uit naar jouw volgend uitgewerkt idee Lieve!

  Like

 2. Superbedankt voor het gratis patroontje! Ik weet hoeveel werk hierin kruipt en zeker om er een duidelijke fotohandleiding bij te voorzien!

  Like

 3. Ik vind dit een super leuke forum. Ben via fb op deze Pagina uitgekomen. Hoe lief, mooi en prachtig zijn de dingen die je maakt. Bedankt voor het delen van patroontjes.

  Like

 4. Wat een leuk patroontje onze zoon en dochter kunnen hem mooi mee naar school nemen zodra ze weer open gaan enorm handig echt bedankt

  Like

 5. Wauw die ziet er fantastisch uit! Dankjewel om dit gratis aan te bieden!!
  Deze zet ik zeker en vast op m’n to-do lijstje om de restjes te verwerken.

  Like

  1. Yvette, je kan hem afprinten vanuit het bestand, en dan aanduiden dat je een poster wil. Zo krijg je vier pagina’s die je aan elkaar kan plakken. Of gewoon uittekenen, zo doe ik het elke keer. Dat kost niet zoveel tijd.

   Like

 6. Lijkt me heel leuk om te maken, zeker nu in corona tijd waarin we veel tijd hebben.
  Denk dat ik er enkele ga maken om op enkele gezichten een glimlach te toveren als ze een pakketje per post zullen krijgen.
  Bedankt ❤

  Like

 7. Lieve Lieve

  Wat lief dat je dit met ons wilt delen. Jammer dat sommige hebberige mensen in deze moeilijke tijden zelf een dankjewel liever in lockdown houden. Ik heb voorlopig nog veeeeel te veel op mijn to do lijstje staan. Maar dit is zoals eerder vermeld het ideale verjaardagsgeschenkje of uitgesteld lentefeest of communiegeschenkje. Te pimpen naar eigen believen. Kortom, je kan er alle kanten mee op. Een welgemeende merci!

  Like

 8. Wauw ! Die is mooi ! Ik heb de link doorgestuurd naar 2 van onze dochters die ook naaien ! Zelf ben ik niet zo goed in die di gen naaien maar zij wel ! Dank je wel voor het patroon ! ❤️❤️❤️

  Like

 9. Deze ga ik na 3 jaar mijn naaimachine niet aan te raken nog eens proberen. Donderdag start ik terug op mijn werk dus ga ik het vandaag nog proberen. Dankjewel alvast!

  Like

 10. (vervolg)Je blog volg ik al een tijdje en je hebt al veel mooie kledij gemaakt bedankt dat we ook mee kunnen genieten van al je patroontjes en fotos.

  Like

 11. Hartelijk dank voor het patroon. Ik heb net een aantal cubes gemaakt om als afscheidscadeautje te geven aan een paar collega’s ter gelegenheid van mijn pensioen. Die zijn mooi gelukt. Ook daarvoor hartelijk dank. Christine

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s