Stinger – het eerste tassenpatroontje van Girls in Uniform

We werken momenteel aan een update van de Stinger. Daarom is het patroon tijdelijk niet beschikbaar.

Vandaag stel ik zo fier als een pauw het eerste patroontje van Girls in Uniform aan je voor: de Stinger.

Leuke tassen heb je nooit te veel. Sinds ik tijdens mijn allereerste naaicafé een omkeerbare shopper maakte, ben ik een gepassioneerde tassenmaakster. Geen enkel patroontje bleef echter ongehackt. Het moest er vroeg of laat dus van komen dat ik met mijn eigen ontwerp zou rondlopen. Dankzij mijn even gedreven ventje en een top testteam werd het ontwerp ook een geïllustreerde interactieve handleiding!

© Moors M - 6U6A5460

Met zijn strakke design, grote volume en vele onderverdelingen is de Stinger een handige allrounder voor hem en haar, zowel op het werk als in je vrije tijd.

© Moors M - 6U6A5450

Zelf laat ik mijn spulletjes niet graag slingeren in een grote tas. Alles heeft een vaste plaats. Het zal je dus niet verwonderen dat ik voldoende opbergruimte voorzie in het patroon. Aan de buitenkant kan je kiezen tussen een ritsvak -groot genoeg voor een tablet- of een open steekvak. Aan de binnenkant heb je tal van opbergmogelijkheden.

Afgewerkt is de Stinger 40 centimeter breed, 30 centimeter hoog en 12 centimeter diep. Neem je de tas mee naar je werk? Dan kan je er zelfs je laptop tot zo’n 35 cm breed in kwijt!

© Moors M - 6U6A5445

De volgende dagen posten de testers hun creaties op Facebook, Instagram en op hun eigen blog. Inspiratie genoeg dus! 

Stinger Pattern NEW

Om de geboorte van ‘ons kindje’ te vieren mag ik nog een extraatje meegeven: met de code ‘stinger’ krijg je nog tot 31 december 10% korting op al je aankopen bij De Stoffenknop, die de prachtige materialen van de covertas sponsorde. De tas kan je trouwens in de winkel bekijken.

© Moors M - 6U6A5528

Ik ben heel benieuwd naar jouw Stinger. Deel jij je creatie op Instagram met de hashtag #StingerGIU, of stuur mij een fotootje via mail, dan kan ik ook meegenieten van jouw resultaat.

© Moors M - 6U6A5419

Tot snel,
Lieve

PS: Meer moois kan je zien bij de testploeg.

3 december – OoyamadeTante Ann
4 december – Just Delphine – Sewsewilse
5 december – Made By Caro
6 december – Girl in Uniform Margot
7 december – Babarum – Katrienette

67 gedachten over “Stinger – het eerste tassenpatroontje van Girls in Uniform

 1. O zo cool ! Ik ben geen ervaren tassenmaakster ; maar krijg bij zo’n tof exemplaar héél véél goesting om die ook te naaien. Héél erg bedankt voor het patroon !

  Like

 2. Een toffe tas. Ik ben ook geen tassenmaakster, maar die zet ik zeker op mijn to-do-lijstje. Een hele mooie, visuele uitleg ook! Merci voor het patroon. Ik bestel alvast mijn stofjes met die mooie korting. Super 🙂

  Like

   1. Wat een mooi hebbeding zou ze zeker maken idendido zoals op de foto maar heb 1 groot probleem waardoor ik vele patroontjes aan moet laten voorbij gaan douwnloden kan ik niet ik begrijp er niks van dus is dit weer een illusie erbij wennen doet het niet maar je moet er mee leven de vooruitgang, maar toch dikke duim voor dit exemplaar grtjs

    Like

 3. Wat ontzettend leuk dat jullie je eigen patroon hebben uitgebracht! Ik heb op het moment geen behoefte aan een nieuwe tas, maar ik ga ‘m zeker opslaan voor de toekomst 😀

  Like

 4. Hoi lieve, wat een leuk idee! Ook weer erg mooi gedaan en afgewerkt.
  De link naar 6 en 7 december werken bij mij beide niet… dan weet je dat.
  Ik vind het idee van de fietstas heel inspirerend!

  Ga zo door!

  Like

 5. Ik heb al een tijdje geleden de Stinger zien voorbij komen en nu wilde ik hem maken maar de link naar het patroon is dood? Kan ik op één of andere manier aan het patroon geraken?

  Like

 6. Bovenaan de pagina staat dat het patroon herwerkt wordt en in de herfst van 2021 de nieuwe versie zal verschijnen. Zou het kunnen dat de nieuwe versie er nog niet op de website staat? Als ik later in het artikel op de link klik, krijg ik immers een foutmelding. Alvast bedankt om het even na te kijken! In tussentijd kijk ik al uit naar het moment waarop ik het patroon kan uittesten 🙂

  Like

 7. Hallo, graag zou ik willen weten of het nieuwe patroon er al is.
  Citaat:
  We werken momenteel aan een update van de Stinger. Daarom is het patroon tijdelijk niet beschikbaar. We verwachten de nieuwe versie in de herfst van 2021.
  Groetjes Anja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s